Hamas : Bahrajn Zrádza Boj Palestínskeho Ludu

Islamské Správy, Tanjung Enim - Palestínske hnutie odporu voči hnutiu Hamas dôrazne odsúdilo bahrajnského ministra zahraničných vecí šejka Khalida bin Ahmeda al Khalífa, ktorý sa stretol s izraelským ministrom zahraničných vecí, pričom toto stretnutie označil za „zradu“ boja palestínskeho ľudu.

„Známosť bahrajnského ministra zahraničných vecí a jeho kolegov z koloniálneho režimu („ Izrael “) odráža zapojenie viacerých arabských režimov do sionizmu,“ napísal hovorca Hamasu Sami Abu Zuhri v piatok uverejnenom na svojej oficiálnej Twitter stránke.

V stredu sa brazílsky minister zahraničia šejk Khalíd bin Ahmed Al Khalíf stretol so svojim náprotivkom „izraelského“ ministra zahraničia Izraela Katza v Spojených štátoch na okraji konferencie o pokroku náboženskej slobody v stredu.

„Otvorene som sa stretol s ministrom zahraničných vecí Bahrajnu,“ a dodal, že „bude pokračovať v spolupráci s IzraelomPM na zlepšení vzťahov medzi Izraelom a krajinami Perzského zálivu,“ napísal Katz prostredníctvom Twitteru na Twitteri.

Podľa vyhlásenia ministerstva zahraničných vecí Izraela bolo toto stretnutie „pripravené zozadu“ ministerstvom zahraničných vecí USA ako súčasť konferencie o náboženskej slobode, ktorú vo Washingtone usporiadal minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo.

Stretnutie sa konalo uprostred rastúceho úsilia o normalizáciu Arabov s „Izraelom“ a postupného zlepšovania vzťahov týkajúcich sa obchodu, energetiky, spravodajských informácií a technológií.

Bahrajnská hlavná opozičná skupina tiež odsúdila stretnutie ako „hanebného“ a „neodpustiteľného hriechu“ a dodala, že manamský režim „už nemá legitimitu“.

Väčšina arabských krajín neuznáva židovský štát a otvorene nesúhlasí s okupáciou Palestíny. Výnimkou sú Jordánsko a Egypt.

Napriek ich oficiálnym politikám sa v posledných rokoch uskutočnilo veľa tajných stretnutí najmä medzi „izraelskými“ úradníkmi a najmä ľuďmi zo Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov (SAE).

Správy o tajných návštevách „Izraela“ vypracovali členovia monarchie Perzského zálivu vrátane saudského korunného princa Mohamada Bin Salmana (MBS).

SAE bolo tiež nedávno známe, že má s koloniálnym stavom dve desaťročia tajný vzťah.

V júni sa v hlavnom meste Bahrajnu v Maname konala konferencia, na ktorej sa predstavili novinárom, obchodníkom a niekoľkým arabským krajinám ekonomické aspekty mierovej dohody medzi USA a USA o regióne nazvanej „Dohoda storočia“.

Medzi účastníkmi seminára boli Saudská Arábia, SAE, Maroko, Jordánsko a Egypt.

Palestínska samospráva (PA) spolu s Kuvajtom bojkotovala stretnutie a obvinila „americkú dohodu storočia“, že ignorovala okupáciu a okupáciu „Izraela“ na palestínskych územiach.

Nedávny prieskum ukázal, že asi 80 percent Palestínčanov cítili ich arabskí susedia zradení.

Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Hamas : Bahrajn Zrádza Boj Palestínskeho Ludu"

Posting Komentar