Masha Alláh, Tieto Slepé Zeny Môžu Hrať Klasickú Hudbu V Rovnakej Triede Ako Mozart

Islamské Správy, Tanjung Enim - Kto hovorí, že keď jeden z našich zmyslov nebude fungovať, nebudeme schopní urobiť nič? Naopak, keď jeden zo zmyslov v našom tele nefunguje správne, ostatné zmysly ukážu niečo výnimočné. Zažívajú to slepé ženy, ktoré sú členmi združenia Al Nour Wal Amal.

Ako nevidno, slepé ženy, ktoré používajú tento hidžáb, si dokážu zapamätať zložité kompozície a krásne ich hrať v orchestri. Zložité hudobné kompozície Mozarta, Brahmsa, Strauska alebo Čajkovského sa dajú hrať bez väčších chýb, ako bežní hráči orchestra, ktorí môžu vidieť dirigentský smer a čítať skladby.

„Moje uši vedia, že po tejto poznámke bude tento nástroj, začnem hrať. Cítime tiež hudbu. Nemyslím si, že existujú osobitné výzvy len preto, že to nevidím, ale môžem vám povedať, že sme dosiahli bod, v ktorom môžeme hrať klasické symfónie bez notových poznámok, to je niečo, čo ostatní hudobníci nemôžu urobiť, “povedal Shaima. Časopis Becouse.

Členovia musia byť schopní prečítať skladby v Braillovom písme a musia si ich zapamätať. Pri vystúpení dostávajú signál vo forme rytmu, že musia primerane reagovať hraním na svoj nástroj.

Ukázalo sa, že združenie pôvodu na Blízkom východe bolo založené pred rokom 1954. Ženy, ktoré sú členmi orchestra, dostávajú dodnes starostlivosť, vzdelanie, odbornú prípravu, pracovné príležitosti a majú možnosť získať dobrú prácu v komunite. Táto skupina nemá koncert, na piatich kontinentoch.

Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Masha Alláh, Tieto Slepé Zeny Môžu Hrať Klasickú Hudbu V Rovnakej Triede Ako Mozart"

Posting Komentar