Islamské Názory Týkajúce Sa Rxistencie Carodejníctva

Islamské Správy, Tanjung Enim - Niektorí z nás často počujú termín mágia alebo šamanizmus, ktorý zvyčajne používa kúzla, posvätné predmety a tiež obete aj so zásahom diabla.

Táto mágia má zvyčajne zlý úmysel poškodiť alebo ohroziť ostatných. Napríklad robiť chorých iných ľudí, viesť ľudí k zblázneniu, rozdeľovať manžela a manželku, alebo možno prinútiť ľudí odpojiť sa od ohovárania.

Aký je potom islamský pohľad na túto mágiu? Existuje naozaj kúzlo alebo povera?

V samotnom islame je známe, že mágia existuje, ale nie je na nás veriť, že Alah vytvoril kúzlo na testovanie ľudskej viery. Budú veriť v silu mágie alebo sa budú držať monoteizmu. Našou úlohou ako Ummy proroka Mohameda je veriť v neviditeľné veci, nie v silu samotnej mágie.

Sám prorok Mohamed nám pripomenul tento hriešny hriech, že hriech čarodejníctva patrí medzi sedem hlavných hriechov.

Rasulullah Mohamed povedal:

„Drž sa ďalej od teba sedem veľkých hriechov.“ Spoločníci (ktorí to počuli) sa spýtali: „Aké sú sedem veľkých hriechov, ó, posol Alahov? Prorok Muhammad odpovedal: „Shirk, mágia, zabi niekoho, kto je Alahom zakázaný okrem práv, jedz úžeru, jedz práva sirôt, utekaj z vojny proti neveriacim a potrestaj trestné činy posvätných muníčok“. Bukhari a Muslim).

Kúzelníka možno tiež povedať, že je polyteista, pretože dôveruje iným silám, že ho chráni okrem Božej moci.

Alahov posol povedal:

„Kto klope lano a vyhodí ho, znamená to, že urobil mágiu. Ten, kto robí mágiu, sa ho vyhýbal. “(Hadith rozprával An-Nasai).
Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Islamské Názory Týkajúce Sa Rxistencie Carodejníctva"

Posting Komentar