Nová Izraelská Stratégia Pomáha Kurdsovi Priblížiť Sa Americký Unie

Islamské Správy, Tanjung Enim - Izrael pomôže sýrskym Kurdom tvrdiť, že vyvážia vplyv Iránu, a obhajuje ich pri rozhovoroch so Spojenými štátmi. Uviedol to v stredu izraelský námestník ministra zahraničia Tzipi Hotovely, citoval Middle East Eye (MEE).

„Stotožňujeme sa s hlbokým kurdským smútkom a pomáhame im rôznymi spôsobmi,“ povedal Tzipi Hotovely.

Hotovely o izraelskej pomoci nespracoval nič iné ako tvrdenie, že počas „dialógu s Amerikou ... sme vyhlásili svoju pravdu o Kurdoch ... a sme hrdí, že sme sa s Kurdmi postavili“.

Izraelské rozhodnutie priblížiť sa ku Kurdom prišlo mesiac po tom, čo Ankara začala útok zameraný na povstalcov jednotky komunisticko-marxistického kurdského ľudu (YPG), po stiahnutí 1 000 amerických vojakov zo severnej Sýrie začiatkom októbra, čo Kurds považoval za zradu Washingtonu, ich partnerov v boji proti spoločnosti Daesh (IS).

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ponúkol humanitárnu pomoc tým, že ho 10. októbra označil za „statočných Kurdov“, ktorí pravdepodobne boli „etnickými čistkami“ Turecka a jeho spojencov v Sýrii.

Ankara toto vyhlásenie nahnevane odmietla a uviedla, že je potrebné zabrániť vytvoreniu „teroristického koridoru“ pozdĺž jeho južnej hranice.

Vo svojom príhovore v obchodnom programe Spojených štátov a člena turecko-americkej rady. Prezident Recep Tayyip Erdoğan uviedol, že medzi Turkami a Kurdsom nikdy nebol problém.

„Identifikácia teroristickej organizácie PKK / PYD s miestnym obyvateľstvom je najväčšou urážkou našich kurdských bratov,“ uviedol.

V súlade s Erdoganom, prezidentom irackej kurdskej regionálnej vlády (KRG) Nechirvan Barzani povedal, že Turecko nemá problémy s Kurds v Sýrii a zameriava sa iba na boj proti teroristickým skupinám pridruženým k PKK na svojom území.

V rámci panelovej diskusie, ktorú uskutočnilo Výskumné stredisko pre Blízky východ (MERI) so sídlom v Erbile, Barzani komentoval Sýriu a teroristickú skupinu PKK. Barzani sa okrem toho tiež odvolal na Kurds v Sýrii, aby sa držali ďalej od teroristickej skupiny, a uviedol, že cieľom PKK je jeho legitimizácia.

Nebezpečný scenár Berbahaya

Izrael vytvoril spojencov Kurdov veľmi dlho udržiavaním tajných vojenských, spravodajských a obchodných vzťahov s Kurdmi od 60. rokov 20. storočia, keď táto skupina etnických menšín - pôvodní obyvatelia rozdelení medzi Irakom, Tureckom, Sýriou a Iránom - ako nárazník proti nepriateľom dohromady.

Dnes sú medzi nimi predovšetkým sily sponzorované Iránom, ktoré rozmiestňujú blízko izraelských hraníc, a to aj v rámci Sýrie.

„Izrael má výrazný záujem na udržaní sily Kurdov a ďalších menšín v severnej Sýrii ako umierneného a prozápadného prvku,“ pripúšťa Hotovely.

„Možný kolaps v kurdskom regióne severnej Sýrie je negatívnym a nebezpečným scenárom, pokiaľ ide o Izrael.

„Je úplne jasné, že takáto udalosť prinesie posilnenie negatívnym prvkom v tejto oblasti, ktorú vedie Irán.“

Izraelský minister vydal kontroverzné vyhlásenie o vykoľajení protiteroristickej operácie, ktorá sa má uskutočniť v Sýrii.

„Dúfam, že (Kurds) vyhrá v boji proti Turecku. Dúfam, že medzinárodné spoločenstvo zabráni Turecku v zabíjaní Kurdov, “uviedol minister spravodlivosti Ayelet Shaked, citovaný Jeruzalemskou poštou, s odkazom na turecké protiteroristické operácie proti teroristom PKK / PYD / YPG vo východnej časti rieky Eufrat v Sýrii.

Antoine Shalhat, novinárka a publicistka organizácie Middle East Monitor (MEMO), raz povedala, že Izrael má bezpečnostné a spravodajské úvahy a ťaží z jeho úzkych vzťahov s Kurdistanom.

Niektorí z týchto priaznivcov spájajú obavy zo zavedenia kurdského štátu, ktoré vyjadrili Arabi, s očakávaniami týkajúcimi sa vytvorenia izraelskej kolónie.

Kolonizujúci štát využil „kurdskú kartu“ a využil „stratégiu tretieho kruhu krajiny“, v ktorej tento krok už dlho prijal prvý izraelský premiér David Ben-Gurion v 50. a 60. rokoch minulého storočia.

Táto stratégia je založená na myšlienke spojiť sa s krajinami na Blízkom východe, ktoré majú spoločné záujmy s Izraelom, najmä s bezpečnostnými záujmami, ale navzájom sa nijako neohraničujú.

Tieto záujmy umožňujú Izraelu spolupracovať s týmito krajinami v snahe oslabiť alebo obmedziť vojenské plány susedných krajín, ako sú aliancia s iránskym šahom, aliancia s Tureckom atď.

Podľa Antoina Šalita, bývalého izraelského predsedu vlády Benjamina Netanjahua, túto stratégiu tiež verejne prijal. Na seminári organizovanom študijným ústavom KNárodná bezpečnosť na Tel Avivskej univerzite je nazvaná „Pri absencii pokroku smerom k konečnej dohode o štatúte: Možnosti pre Izrael“, ktorá určite odkazuje na konečnú dohodu krajiny týkajúcu sa palestínsko-izraelského konfliktu.

Začiatkom októbra Turecko predstavilo „operáciu Jar mieru“ s cieľom vytvoriť bezpečnú zónu, aby mohli Sýričania žiť bezpečne a sýrski utečenci sa mohli vrátiť. Táto operácia sa začala východne od rieky Eufrat v severnej Sýrii s cieľom zabezpečiť turecko-sýrske hranice od skupiny PKK / PYD / YPG, ktorá terorizuje Sýrčanov a bojuje proti Turecku.

Skupiny PKK už viac ako 30 rokov čelia ozbrojenému odporu s Tureckom. Zaútočili na civilistov, zabili deti a ženy, vykonali samovražedné atentáty na destabilizáciu tureckej bezpečnosti.

Víťazstvo Turecka v tomto regióne jednoznačne rozruší USA, Izrael a jeho spojencov vrátane Bašára al-Asada.

Kurdské vzťahy a Izrael

Kurdistan a Izrael majú emocionálne väzby. Židovské organizácie na celom svete začali lobovať za kampaň, ktorej cieľom je pomôcť Kurdom v irackom Kurdistane počas operácie púštna búrka s cieľom zastaviť prenasledovanie irackej vlády. [Barron A. „Podpora kurdských utečencov z USA a Izraela, Washingtonská správa o záležitostiach Blízkeho východu, máj - jún 1991].

Izrael tiež poskytol prostredníctvom tureckého Kurdistanu prvú pomoc irackému Kurdistanu a izraelskému premiérovi Yitzhakovi Shamirovi na stretnutí s americkým ministrom Jamesom Bakerom vyzval americkú vládu, aby bránila Kurdov. [„Kurdistan: ďalší bod vzhľadu medzi Tureckom, Irakom a sýrskou vzbúrou“. Jeruzalemské centrum pre verejné záležitosti. 5. augusta 2012. Získané 13. januára 2013]

Izraelské médiá v roku 2004 informovali o stretnutí izraelských predstaviteľov s kurdskými politickými vodcami, keď Massoud Barzani, Jalal Talabani a bývalý izraelský premiér Ariel Sharon otvorene potvrdili dobré vzťahy s irackým Kurdistanom. [Izraelčania ‘používajú Kurdov na vybudovanie výkonovej základne“ “. Guardian. Získané 12. januára 2013].

Iracký prezident Kurdistan Massúd Barzani odpovedal na otázku, keď navštívil Kuvajt v máji 2006 o kurdsko-izraelských vzťahoch: „Nie je zločin mať vzťahy s Izraelom. Ak Bagdad nadviaže diplomatické vzťahy s Izraelom, v Erbile môžeme otvoriť konzulát. „Izraelská televízia v minulosti vysielala fotografie zo 60. rokov, ktoré ukázali otca Massúda Barzaniho, Mustafu Barzaniho, ktorý prijal vtedajšieho izraelského ministra obrany Moshe Dayana.

Loading...

Subscribe to receive free email updates:

0 回应 "Nová Izraelská Stratégia Pomáha Kurdsovi Priblížiť Sa Americký Unie"

Posting Komentar